אליעד כהן
יעוץ אישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה חרדת בחינות / פחד בחינות - איך לטפל בחרדה ממבחנים? איך להתמודד עם חרדות לפני בחינות ועם פחד ממבחנים? מה לעשות עם פחד לפני מבחנים ופחד מבחינות? למה יש ...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
מוטיבציה להצלחה בכל תחום, איך להצליח בכל תחום, התמדה ונחישות, הצלחה של אנשי מכירות, איך להצליח במכירות, להצליח בפסיכומטרי, משפטים על הצלחה בלימודים, מוטיבציה בעבודה, אין מוטיבציה ללמוד, המקור להצלחה בחיים, טיפול אישי, מוטיבציה לעבודה, מנטרה להצלחה, איך להצליח בעסקים, התמדה ונחישות, איך להצליח לחשוב ולחיות מחוץ לקופסא, הצלחה בלימודים, איך להצליח בעבודה, להצליח בזוגיות, מוטיבציה בחינוך, איך מצליחים להירדם, הצלחה בזוגיות, מצליחן מקורי, הצלחה במשפט, מוטיבציה האם זוהי תכונת אופי, מוטיבציה לדיאטה, מוטיבציה לעובדים, גורמי הצלחה בחיים, הצלחה עם גברים, מוטיבציה עצמית, מוטיבציה לאנשי מכירות, הגדרת הצלחה בחיים, מוטיבציה חיצונית, לימוד דמיון מודרך, מכישלון להצלחה, להצליח בחיים, טיפים להצלחה לאהבה, עיפות חוסר מוטיבציה לעשות דברים, השגת המטרות,
יעוץ אישי לכל נושא!
050-3331-331
🖶 חרדת בחינות / פחד בחינות - איך לטפל בחרדה ממבחנים? איך להתמודד עם חרדות לפני בחינות ועם פחד ממבחנים? מה לעשות עם פחד לפני מבחנים ופחד מבחינות? למה יש חרדות לפני מבחן וחרדת מבחנים? איך להירגע לפני מבחן? איך מתמודדים עם לחץ לפני מבחן? איך נרגעים לפני מבחן? הורדת לחץ לפני מבחן, טיפול בלחץ לפני מבחן, מה עושים יום לפני מבחן? הדרכה למטפלים, הדרכה למאמנים @ פחד מכישלון / פחד להיכשל / חרדת כישלון - חלק 3

וכאן אסביר על חרדת בחינות ופחד ממבחנים. ואסביר מהם הסימפטומים של החרדה ממבחנים? איזה עצות יש להתמודד עם הרגעת לחץ ממבחנים? איזה עצות יש ואיזה שיטות להירגע לפני מבחנים עובדות יותר או פחות כדי להירגע לפני מבחנים? מה באמת כדאי לעשות לפני מבחנים, כדי להתמודד עם פחד מכישלון בבחינה? איך נרגעים לפני מבחן? ואיך להירדם לפני מבחן? איך לגרום להורדת לחץ לפני מבחן? מהי דרך הטיפול בלחץ לפני מבחן הטובה ביותר? ואיך באמת להתמודד עם לחץ מבחינות? ועוד.

אז מה זה בעצם חרדת מבחנים? חרדת מבחנים, זה מצב שבו האדם עומד לפני מבחן כלשהו. ושהאדם מאוד מאוד, רוצה להצליח במבחן, ושהאדם בנוסף מאוד מאוד לא רוצה להיכשל במבחן, ושהאדם מאוד מאוד חושב שיש סיכוי כלשהו / סיכוי גבוה שהוא יכשל במבחן. ושהאדם חושב שאם הוא יכשל במבחן, הוא ירגיש מאוד מאוד רע מכך. והכל ביחד יוצר את תחושת החרדה לפני המבחן. מהחשש הגדול מהרע שהאדם חושב שיקרה לו, אם הוא יכשל במבחן.


תסמיני חרדה לפני מבחן

אז יש אנשים שממש מסוגלים לחטוף התקף חרדה לפני מבחן. ברמה כזו שיש להם תסמינים של חרדה לפני בחינה. כגון לדוגמא בחילות לפני מבחן, כאבי בטן לפני מבחן, כאבי ראש לפני מבחן וכיו"ב, כל שאר התסמינים שיש לאדם שסובל מהתקף חרדה. והם ממש נכנסים לחרדה מהפחד להיכשל במבחן.


נדודי שינה לפני מבחן / קושי להירדם לפני מבחן

לפעמים הלחץ לפני מבחן שיש לאדם, גורם לו בין השאר לעייפות לפני המבחן, שגורמת לכישלון במבחן. ואיך נוצרת העייפות לפני מבחן? זה כמובן בגלל חוסר שינה לפני המבחן ונדודי השינה לפני המבחן שיש לאדם, בגלל הקושי להירדם לפני המבחן. והכל בגלל המחשבות שמטרידות את האדם, על מה יהיה במבחן, מחשבות שרצות בתת מודע של האדם שלא נרדם לפני מבחן ושלא מצליח להירדם לפני מבחן. מה שכמובן יוצר את העייפות, שיוצרת גם חוסר ריכוז לפני המבחן וכולי. ולא תמיד עוזר לאדם לקחת כדור שינה לפני מבחן. כי לפעמים המחשבות שיש לאדם כ"כ מציקות לו, עד כדי כך שגם לקחת כדור שינה לפני מבחן לא ממש עוזר. וכמובן שלהיות תלוי בכדורי שינה, גם זה לא פתרון.


מה עושים כדי להירגע לפני מבחן / שיטות להרגעה לפני מבחן

וכמובן שיש כל מיני שיטות להירגע לפני מבחן וכל מיני דרכים להירגע לפני מבחן. שכמובן חלקן לא עובדות וחלקן עובדות חלקית.

כגון לדוגמא יש כאלו שילכו לכיוון של הטיפול התרופתי, וייקחו תרופות הרגעה לפני מבחן. כגון לדוגמא יש כאלו שייקחו כדור הרגעה לפני מבחנים (רסקיו / ריטלין / רגיעון וכיו"ב), יש כאלו שיקחו טיפות הרגעה לפני מבחנים. שזה כמובן לפעמים עוזר קצת. אבל כמובן לא תמיד זה עוזר. חוץ מכל שאר החסרונות שיש לאדם שתלוי בכדורי הרגעה.

ויש כאלו שילכו על הטיפול הרוחני. כגון לדוגמא יעשו דמיון מודרך לפני מבחן, יקראו משפטי עידוד לפני מבחן, יעשו יוגה לפני מבחן ואפילו מדיטציה לפני מבחן, כדי כמובן להירגע לפני המבחן. וגם כאן, אם החרדה מספיק גדולה, זה לא מספיק יעזור.

ויש כאלו שילכו על הכיוון המיסטי, שאומר שהם יעשו הדלקת נר לפני מבחן או יעסקו בקריאת תהילים לפני מבחן ואפילו יתפללו תפילה לפני מבחן או יחפשו איזה כישוף או סגולה לפני מבחן. שאלו כמובן אמונות טפלות לחלוטין. ושהן לפעמים עוזרות רק בגלל שהן גורמות לאדם להאמין שיש פחות סיכוי שהוא יכשל במבחן, אם הוא מאמין באמונה הטפלה הזאת. אבל כמובן שהדברים האלו לא עוזרים במאומה, מעבר לכך.

ויש כאלו שיעשו פעילות גופנית לפני מבחן וספורט לפני מבחן. שזה גם ברמה של לנסות לשדר שהכל טוב, שזה סוג של דמיון מודרך ואוטוסוגסטיה עצמית, וגם קצת בהיבט הרפואי, של להירגע. וכבר הסברתי במקום אחר, האם באמת פעילות גופנית וספורט עוזרים לשיפור מצב הרוח. וכמובן שגם כאן, מי שנמצא בחרדה ממבחן, לא תמיד יצליח בכלל לעשות ספורט ופעילות גופנית לפני מבחן, בגלל הלחץ שהוא נמצא בו.


איך מתמודדים עם לחץ לפני מבחן באמת? איך להירגע לפני מבחן באמת?

אז כל השיטות האלו שהוזכרו, מוגבלות ביכולת שלהן לעזור לאדם להתמודד עם הפחד שלו מהבחינות. ואף אחת מהן, לא באמת מטפלת בשורש של הבעיה, שזו כמובן צורת החשיבה של הבן אדם, שצריך לשנות אותה ולא לנסות לטפל רק בסימפטומים של חרדת המבחנים. וכמובן שחלקן גם יוצרות תלות / לא תמיד עוזרות / לא תמיד עובדות / יש להן חסרונות אחרים, גם כאשר השיטות האלו עובדות לפעמים לחלק מהאנשים. אז איך לא להילחץ לפני מבחן באמת?

והדרך הטובה ביותר, כמו תמיד, היא להיצמד לאמת. דהיינו, להבין את כל האמת על הסיבות בתת המודע שלך, שיוצרות את החרדת מבחנים שלך. כי חרדת המבחנים והפחד ממבחנים, נובעים מאמונות שיש לאדם לגבי עצמו / לגבי היכולות שלו / לגבי הרע שיקרה לו אם הוא יכשל במבחן וכולי. ורק ואך ורק טיפול אמיתי ומעמיק בשורש הנפשי של חרדת המבחנים, רק הוא כמובן יפתור לאורך זמן את חרדת המבחנים בצורה המושלמת ביותר שיש.

ולהלן מספר דוגמאות (בסדר אקראי) ומחשבות מפחידות שיש לאנשים שסובלים מפחד מכישלון במבחנים, מה שיוצר חרדת בחינות, עם הסבר איך להתמודד איתן.

וכמובן שאלו רק דוגמאות בלבד. וכמובן שצריך לדעת איך לגלות את האמונות האלו ואיך להעלים אותן מהתת מודע. אבל יש כאן דוגמאות לאמונות כאלו, ולאיזה שאלות ניתן בטיפול קוגניטיבי לשאול, כדי להעלים את המחשבות השליליות האלו.

חלק מהדוגמאות עוסקות בלמה אני חושב שיקרה הדבר הרע (סיכוי להיכשל במבחן). וחלקן עוסקות בלמה אני לא רוצה שיקרה הדבר הרע (סיכון להיכשל במבחן). ורצוי לשים לב להבדל שבין 2 סוגי המשפטים.


למה אני חושב שיש סיכון אם אכשל במבחן?

סיכון: אני מפחד להיכשל במבחן, כי אם אכשל זה אומר שאני לא שווה כלום.

סיכון: אני מפחד להיכשל במבחן, כי אם אכשל אנשים לא יעריכו אותי.

סיכון: אני מפחד להיכשל במבחן, כי אני לא רוצה להיות פחות טוב מאחרים.

סיכון: אני מפחד להיכשל במבחן, כי אז אני יאכזב את עצמי.

סיכון: אני מפחד להיכשל במבחן, כי אז אני יאכזב את ההורים שלי.

סיכון: אני מפחד להיכשל במבחן, כי אז אני יאבד את הביטחון העצמי שלי.


למה אני חושב שיש סיכוי שאכשל במבחן?

סיכוי: אני מפחד להיכשל במבחן, כי אני חושב שלא למדתי מספיק טוב למבחן.

סיכוי: אני מפחד להיכשל במבחן, כי אני לא מבין מספיק טוב את החומר של הבחינה.


ולהלן שאלות לדוגמא שעל האדם לשאול את עצמו, כדי לטפל בפחד וכדי להתמודד עם הפחד מכישלון בלימודים.

והכל ע"פ הנוסחא שהסברתי במקומות אחרים (ניתוח סיבתיות), כאשר המוח חושב שמשהו הוא הסיבה של משהו אחר (התוצאה), יש 3 בדיקות שצריכים לבצע לבדוק האם זו אכן האמת.

1 - האם הסיבה מחייבת את התוצאה לקרות? אולי אפשרי שלמרות ואולי אפילו בגלל הסיבה תקרה דווקא תוצאה אחרת הפוכה ושונה?

2 - האם התוצאה היא אכן בגלל ורק בגלל הסיבה הזאת? אולי היא בגלל סיבה אחרת / נוספת / שונה? שאז צריך לבדוק את הסיבה האחרת / נוספת.

3 - מה הסיבה של הסיבה עצמה? האם הסיבה אכן קורית באמת באופן מדויק? האם ניתן למנוע / לשנות את הסיבה הזאת?


דוגמא למחשבה מפחידה / מחשבה מטרידה / מחשבה שלילית:

אני מפחד להיכשל במבחן, כי אם אכשל זה אומר שאני לא שווה כלום.

הנחות יסוד / אמונות מגבילות:

אם אכשל במבחן זה אומר שאני לא שווה כלום

אני לא רוצה לחשוב שאני לא שווה כלום

אם אחשוב שאני לא שווה כלום, ארגיש רע

אני חושב שיש אפשרות שאכשל בבחינה (צריך לבדוק את הסיכוי האמיתי לכך)

מסקנה שיוצרת פחד וחרדה:

אני מפחד להיכשל במבחן, כדי לא להרגיש רע מכך שאחשוב שאני לא שווה כלום

על המחשבה הזאת אפשרי וכדאי לשאול את השאלות הבאות:

שאלה 1 - האם זה שאני חושב שאם אכשל זה אומר שאני לא שווה כלום, האם זו היא אכן האמת כל האמת ואך ורק האמת? האם זה שאכשל, זה באמת אומר שאני לא שווה כלום? האם ואולי אני עדיין שווה משהו? האם הבחינה היא זו שאומרת אם אני שווה משהו או לא? מי החליט שהבחינה אומרת אם אני שווה משהו או לא? האם רק הבחינה אומרת את זה? האם באמת השווי שלי נמדד רק לפי הבחינה? האם אני עכשיו חושב שאני שווה משהו, שאני מפחד לחשוב שאני לא שווה כלום? האם באמת רק הבחינה תגרום לי לחשוב שאני לא שווה כלום, או שאני חושב את זה על עצמי מסיבות אחרות? ואם אצליח, האם אהיה הכי שווה בעולם? אם לא, אז למה אם אכשל לא אהיה שווה כלום? אולי אהיה שווה פחות אבל עדיין לא כלום? ולמה חשוב לי להרגיש שווה? האם אני באמת חייב להרגיש שווה? מי החליט שאני צריך להיות שווה? מה זה משנה אם אני שווה או לא? אולי אם אכשל בבחינה זה אומר שאני שווה יותר?

שאלה 2 - האם זה שאני חושב שאם אכשל זה אומר שאני לא שווה כלום, מחייב בהכרח את זה שאני אפחד להיכשל במבחן ושתהיה לי חרדה ממבחנים? אולי אפשרי שלמרות שאני חושב שאם אכשל זה אומר שאני לא שווה כלום, עדיין ואעפ"כ אפשרי שלא אפחד מהמבחן ושלא תהיה לי חרדת בחינות? ואולי אדרבה מהיבט מסוים ניתן לראות, שדווקא בגלל זה שאני חושב שאם אכשל זה אומר שאני לא שווה כלום, דווקא בגלל זה, אני אתגבר על הפחד שלי ממבחנים ולא אפחד ממבחנים? אולי כדי ללמד את עצמי שאני לא צריך לחשוב את זה על עצמי גם אם אכשל? אולי כדי שאלמד לאהוב את עצמי ולהעריך את עצמי בלי תנאים?

שאלה 3 - האם זה שאני מפחד שאני אכשל במבחן, האם אני חושב שזה אך ורק בגלל זה שאני חושב שאם אכשל זה אומר שאני לא שווה כלום? או שמא אני מפחד להיכשל בבחינה, גם בגלל סיבות אחרות / נוספות, שצריך לטפל גם בהן, כדי לטפל בחרדת הבחינות שיש לי?


דוגמא למחשבה מפחידה / מחשבה מטרידה / מחשבה שלילית:

אני מפחד להיכשל במבחן, כי אם אכשל אנשים לא יעריכו אותי.

הנחות יסוד / אמונות מגבילות:

אם אכשל אנשים לא יעריכו אותי

אני לא רוצה שאנשים לא יעריכו אותי

אני רוצה שאנשים יעריכו אותי

יהיה לי רע אם אנשים לא יעריכו אותי

אני חושב שיש אפשרות שאכשל בבחינה (צריך לבדוק את הסיכוי האמיתי לכך)

מסקנה שיוצרת פחד וחרדה:

אני מפחד להיכשל במבחן, כדי לא להרגיש רע מכך שאנשים לא יעריכו אותי.

על המחשבה הזאת אפשרי וכדאי לשאול את השאלות הבאות:

שאלה 1 - האם זה שאני חושב שאם אכשל אנשים לא יעריכו אותי, האם זו היא אכן האמת כל האמת ואך ורק האמת? האם באמת אנשים לא יעריכו אותי? האם לא יעריכו אותי בכלל? האם רק לא יעריכו אותי? כמה ובאיזה עוצמה לא יעריכו אותי? מי לא יעריך אותי? האם האנשים האלו מעריכים אותי כרגע? למה שהם לא יעריכו אותי? האם הכרחי שהם לא יעריכו אותי? האם בטוח שהם לא יעריכו אותי? האם אפשרי לגרום להם להעריך אותי בכל זאת? אולי יותר טוב שלא יעריכו אותי? ולמה אני רוצה שהם יעריכו אותי? מה אכפת לי אם יעריכו אותי? למה חשוב לי שיעריכו אותי? ואז מה אם יעריכו אותי פחות? למה אני לא רוצה שלא יעריכו אותי? ואם לא יעריכו אותי, האם בהכרח שארגיש עם זה רע? האם בהכרח שלא אדע להתמודד עם זה? האם לא כדאי שאלמד להתמודד עם זה? האם באמת אני רוצה להמשיך להיות תלוי רגשית במה שחושבים עלי?

שאלה 2 - האם זה שאני חושב שאם אכשל אנשים לא יעריכו אותי, מחייב בהכרח את זה שאני אפחד להיכשל במבחן ושתהיה לי חרדה ממבחנים? אולי אפשרי שלמרות שאני חושב שאם אכשל אנשים לא יעריכו אותי, עדיין ואעפ"כ אפשרי שלא אפחד מהמבחן ושלא יהיו לי חרדות לפני בחינות? ואולי אדרבה מהיבט מסוים ניתן לראות, שדווקא בגלל זה שאני חושב שאם אכשל אנשים לא יעריכו אותי, דווקא בגלל זה, אני אתגבר על הפחד שלי ממבחנים ולא אפחד ממבחנים? אולי לדוגמא כדי לדעת מי באמת אוהב אותי? אולי כדי ללמוד לאהוב את עצמי? אולי כדי להתמודד עם הפחד שלי שלא יאהבו אותי? אולי כדי ללמוד לא להיות תלוי באם יאהבו אותי או לא?

שאלה 3 - האם זה שאני מפחד שאני אכשל במבחן, האם אני חושב שזה אך ורק בגלל זה שאני חושב שאם אכשל אנשים לא יעריכו אותי? או שמא אני מפחד להיכשל בבחינה, גם בגלל סיבות אחרות / נוספות, שצריך לטפל גם בהן, כדי לטפל בחרדת הבחינות שיש לי?


דוגמא למחשבה מפחידה / מחשבה מטרידה / מחשבה שלילית:

אני מפחד להיכשל במבחן, כי אני לא רוצה להיות פחות טוב מאחרים.

הנחות יסוד / אמונות מגבילות:

אם אכשל במבחן, אני אהיה פחות טוב מאחרים

אני לא רוצה להיות פחות טוב מאחרים

אני רוצה להיות כמו אחרים או יותר טוב מהם

אם אהיה פחות טוב מאחרים, ארגיש רע

אני חושב שיש אפשרות שאכשל בבחינה (צריך לבדוק את הסיכוי האמיתי לכך)

מסקנה שיוצרת פחד וחרדה:

אני מפחד להיכשל במבחן, כדי לא להרגיש רע מכך שאני פחות טוב מאחרים

על המחשבה הזאת אפשרי וכדאי לשאול את השאלות הבאות:

שאלה 1 - האם זה שאני חושב שאני לא רוצה להיות פחות טוב מאחרים, האם זו היא אכן האמת כל האמת ואך ורק האמת? האם באמת אם אכשל, אהיה פחות טוב מאחרים? האם אהיה פחות טוב מכל האנשים האחרים? ממי אהיה פחות טוב? האם כולם יהיו יותר טובים ממני? האם לא יהיו אנשים שעדיין אהיה יותר טוב מהם? האם אהיה פחות טוב מאחרים בכל התחומים ובכל המובנים האפשריים? האם בהכרח שכולם יחשבו שאם אכשל אהיה פחות טוב מאחרים? אולי אם אכשל אהיה יותר טוב מאחרים? לפחות במובנים מסוימים? האם זה רע להיות פחות טוב מאחרים? למה אני לא רוצה להיות פחות טוב מאחרים? מה רע בלהיות פחות טוב מאחרים? ואולי אהיה טוב כמו אחרים? האם מספק אותי להיות טוב כמו אחרים? האם הכרחי שאהיה יותר טוב או טוב כמו אחרים? מי החליט שאני צריך להיות יותר טוב ולא פחות טוב מאחרים? מי החליט שאני צריך להיות טוב? מה אכפת לי אם אני פחות טוב מאחרים? האם זה באמת משנה שאני פחות טוב מאחרים? למי ולמה זה משנה שאני פחות טוב מאחרים? האם אני רוצה להמשיך להיות תלוי בתחושה שאני חייב להיות טוב לפחות כמו אחרים? האם אני רוצה ללמוד לאהוב את עצמי, למרות שאני פחות טוב מאחרים? האם אני באמת רוצה להיות משועבד למחשבה שאומרת שאסור לי להיות פחות טוב מאחרים? האם אני באמת לא רוצה לטפל בזה? האם אני בטוח שאין דרך לטפל בזה?

שאלה 2 - האם זה שאני חושב שאני לא רוצה להיות פחות טוב מאחרים, מחייב בהכרח את זה שאני אפחד להיכשל במבחן ושתהיה לי חרדה ממבחנים? אולי אפשרי שלמרות שאני חושב שאני לא רוצה להיות פחות טוב מאחרים, עדיין ואעפ"כ אפשרי שלא אפחד מהמבחן ושלא יהיו לי חרדות לפני מבחן? ואולי אדרבה מהיבט מסוים ניתן לראות, שדווקא בגלל זה שאני חושב שאני לא רוצה להיות פחות טוב מאחרים, דווקא בגלל זה, אני אתגבר על הפחד שלי ממבחנים ולא אפחד ממבחנים? אולי כדי להוכיח לעצמי שאני לא פחות טוב מאחרים? אולי כדי ללמוד לא לפחד להיות פחות טוב מאחרים? אולי כדי להעריך את עצמי גם אם אני פחות טוב מאחרים? אולי כדי ללמוד להתמודד עם הפחד להיות פחות טוב מאחרים?

שאלה 3 - האם זה שאני מפחד שאני אכשל במבחן, האם אני חושב שזה אך ורק בגלל זה שאני חושב שאני לא רוצה להיות פחות טוב מאחרים? או שמא אני מפחד להיכשל בבחינה, גם בגלל סיבות אחרות / נוספות, שצריך לטפל גם בהן, כדי לטפל בחרדת הבחינות שיש לי?


דוגמא למחשבה מפחידה / מחשבה מטרידה / מחשבה שלילית:

אני מפחד להיכשל במבחן, כי אז אני יאכזב את עצמי.

הנחות יסוד / אמונות מגבילות:

אם אכשל במבחן אני אאכזב את עצמי

אני לא רוצה לאכזב את עצמי

אם אאכזב את עצמי ארגיש רע

אני חושב שיש אפשרות שאכשל בבחינה (צריך לבדוק את הסיכוי האמיתי לכך)

מסקנה שיוצרת פחד וחרדה:

אני מפחד להיכשל במבחן, כדי לא להרגיש רע מכך שאני מאכזב את עצמי

על המחשבה הזאת אפשרי וכדאי לשאול את השאלות הבאות:

שאלה 1 - האם זה שאני חושב שאם אכשל במבחן אז אני ארגיש מאוכזב מעצמי, האם זו היא אכן האמת כל האמת ואך ורק האמת? האם בהכרח אאכזב את עצמי? למה שאאכזב את עצמי? האם אני חייב להצליח במבחן? האם אאכזב את עצמי לגמרי? האם אין שום אפשרות בעולם שלא אאכזב את עצמי כל כך? האם זה שאאכזב את עצמי, זה כ"כ מוצדק? מי החליט שאני חייב להצליח במבחן? האם יש דרך שאולי אהיה גאה בעצמי גם אם אכשל במבחן? אולי גם אהיה גאה בעצמי וגם אאכזב את עצמי במקביל? ונניח שאאכזב עצמי, אז מה? האם אני חייב להיות מרוצה מעצמי? האם אני חייב להיות רק מרוצה מעצמי? אז מה אם לא אהיה מרוצה מעצמי? האם תמיד לא אהיה מרוצה מעצמי? האם אין משהו אחר שאוכל לאזן איתו את זה שאהיה מאוכזב מעצמי? האם אני חייב כל הזמן להצליח? האם כבר כרגע אני לא מאוכזב מעצמי? האם באמת אהיה מאוכזב מעצמי, רק בגלל הכישלון במבחן? האם זאת באמת הסיבה היחידה לאכזבה העצמית שלי מעצמי? האם אפשרי שאוהב את עצמי, למרות שאכשל במבחן? והאם אסור שאהיה גם ואפילו רק מאוכזב מעצמי?

שאלה 2 - האם זה שאני חושב שאם אכשל במבחן אז אני ארגיש מאוכזב מעצמי, מחייב בהכרח את זה שאני אפחד להיכשל במבחן ושתהיה לי חרדה ממבחנים? אולי אפשרי שלמרות שאני חושב שאם אכשל במבחן אז אני ארגיש מאוכזב מעצמי, עדיין ואעפ"כ אפשרי שלא אפחד מהמבחן ושלא יהיה לי פחד לפני מבחנים? ואולי אדרבה מהיבט מסוים ניתן לראות, שדווקא בגלל זה שאני חושב שאם אכשל במבחן אז אני ארגיש מאוכזב מעצמי, דווקא בגלל זה, אני אתגבר על הפחד שלי ממבחנים ולא אפחד ממבחנים? אולי כדי להתמודד עם הפחד שלי לאכזב את עצמי? אולי כדי ללמוד לא להתאכזב מעצמי? אולי כדי להוכיח לעצמי שאני לא אאכזב את עצמי?

שאלה 3 - האם זה שאני מפחד שאני אכשל במבחן, האם אני חושב שזה אך ורק בגלל זה שאני חושב שאם אכשל במבחן אז אני ארגיש מאוכזב מעצמי? או שמא אני מפחד להיכשל בבחינה, גם בגלל סיבות אחרות / נוספות, שצריך לטפל גם בהן, כדי לטפל בחרדת הבחינות שיש לי?


דוגמא למחשבה מפחידה / מחשבה מטרידה / מחשבה שלילית:

אני מפחד להיכשל במבחן, כי אם אכשל במבחן, אז אני יאכזב את ההורים שלי.

הנחות יסוד / אמונות מגבילות:

אם אכשל במבחן, ההורים שלי יתאכזבו ממני

אם ההורים שלי יתאכזבו ממני, אני ארגיש שאני מאכזב את ההורים שלי

אני לא רוצה להרגיש שאני מאכזב את ההורים שלי

אם ארגיש שאני מאכזב את ההורים שלי ארגיש רע

אני חושב שיש אפשרות שאכשל בבחינה (צריך לבדוק את הסיכוי האמיתי לכך)

מסקנה שיוצרת פחד וחרדה:

אני מפחד להיכשל במבחן, כדי לא להרגיש רע מכך שאני אאכזב את ההורים שלי

על המחשבה הזאת אפשרי וכדאי לשאול את השאלות הבאות:

שאלה 1 - האם זה שאני חושב שאם אכשל במבחן אאכזב את ההורים שלי וארגיש רע מכך, האם זו היא אכן האמת כל האמת ואך ורק האמת? האם באמת אאכזב אותם? כמה אאכזב אותם? האם רק אאכזב אותם? האם באמת הם יהיו מאוכזבים ממני רק בגלל זה? האם כרגע הם גאים בי, או כבר מאוכזבים ממני? מה אכפת לי שאאכזב אותם? אז מה אם אאכזב אותם? האם אסור לי גם לאכזב אותם? למה אכפת לי מה ההורים שלי חושבים עלי? איך אדע שהם מאוכזבים ממני? אולי הם יהיו מאוכזבים ממני, אבל פחות ממה שנראה לי? האם הם באמת אוהבים ומעריכים אותי כפי שאני? האם באמת אני צריך להרשים מישהו, שאוהב אותי רק אם אני מצליח במבחן?

שאלה 2 - האם זה שאני חושב שאם אכשל אאכזב את ההורים שלי, מחייב בהכרח את זה שאני אפחד להיכשל במבחן ושתהיה לי חרדה ממבחנים? אולי אפשרי שלמרות שאני חושב שאם אכשל אאכזב את ההורים שלי, עדיין ואעפ"כ אפשרי שלא אפחד מהמבחן ושלא יהיו לי חרדת בחינות ופחד מבחינות? ואולי אדרבה מהיבט מסוים ניתן לראות, שדווקא בגלל זה שאני חושב שאם אכשל אאכזב את ההורים שלי, דווקא בגלל זה, אני אתגבר על הפחד שלי ממבחנים ולא אפחד ממבחנים? כגון לדוגמא כדי ללמוד לא לפחד מזה שאם אכשל אאכזב את ההורים שלי? כדי ללמוד שלא אכפת לי מה ההורים שלי חושבים עלי?

שאלה 3 - האם זה שאני מפחד שאני אכשל במבחן, האם אני חושב שזה אך ורק בגלל זה שאני חושב שאם אכשל אאכזב את ההורים שלי? או שמא אני מפחד להיכשל בבחינה, גם בגלל סיבות אחרות / נוספות, שצריך לטפל גם בהן, כדי לטפל בפחד הבחינות שיש לי?


דוגמא למחשבה מפחידה / מחשבה מטרידה / מחשבה שלילית:

אני מפחד להיכשל במבחן, כי אז אני יאבד את הביטחון העצמי שלי.

הנחות יסוד / אמונות מגבילות:

אם אכשל במבחן אז אאבד את הביטחון העצמי שלי

אני לא רוצה לאבד את הביטחון העצמי שלי

אם אאבד את הביטחון העצמי שלי, ארגיש רע

אני חושב שיש אפשרות שאכשל בבחינה (צריך לבדוק את הסיכוי האמיתי לכך)

מסקנה שיוצרת פחד וחרדה:

אני מפחד להיכשל במבחן, כדי לא להרגיש רע מכך שאני יאבד את הביטחון העצמי שלי

על המחשבה הזאת אפשרי וכדאי לשאול את השאלות הבאות:

שאלה 1 - האם זה שאני חושב שאני יאבד את הביטחון העצמי שלי, האם זו היא אכן האמת כל האמת ואך ורק האמת? האם הכרחי שאאבד את הביטחון העצמי שלי? הם הכרחי שאאבד את הביטחון העצמי שלי לגמרי? כמה אאבד את הביטחון העצמי שלי? למה שאאבד את הביטחון העצמי שלי? האם יש אפשרות אולי שזה יגדיל לי את הביטחון העצמי שלי, כגון לדוגמא כי אראה שאני לא מפחד מהתמודדות? האם מחוייב שממש אאבד את הביטחון העצמי שלי? אולי זה רק יחליש את הביטחון העצמי שלי קצת? האם באמת הביטחון העצמי שלי תלוי בהצלחה במבחן? האם כרגע יש לי ביטחון עצמי? אם אצליח במבחן, האם יהיה לי ביטחון עצמי? האם אני חייב שיהיה לי ביטחון עצמי? האם מותר שגם לא יהיה לי ביטחון עצמי? למה אני צריך ביטחון עצמי? אז מה אם לא יהיה לי ביטחון עצמי?

שאלה 2 - האם זה שאני חושב שאני יאבד את הביטחון העצמי שלי, מחייב בהכרח את זה שאני אפחד להיכשל במבחן ושתהיה לי חרדה ממבחנים? אולי אפשרי שלמרות שאני חושב שאני יאבד את הביטחון העצמי שלי, עדיין ואעפ"כ אפשרי שלא אפחד מהמבחן ושלא תהיה לי חרדת בחינות? ואולי אדרבה מהיבט מסוים ניתן לראות, שדווקא בגלל זה שאני חושב שאני יאבד את הביטחון העצמי שלי, דווקא בגלל זה, אני אתגבר על הפחד שלי ממבחנים ולא אפחד ממבחנים? כגון לדוגמא להתמודד עם הפחד שלי לאבד את הביטחון העצמי שלי? כגון לדוגמא ללמוד להיות עם ביטחון עצמי, גם אם אכשל במבחן? כגון לדוגמא כדי לדעת להתמודד עם החוסר ביטחון עצמי שלי?

שאלה 3 - האם זה שאני מפחד שאני אכשל במבחן, האם אני חושב שזה אך ורק בגלל זה...

פחד מכישלון בלימודים, חרדת בחינות / פחד ממבחנים, פחד מכישלון בעבודה / חרדת ביצוע בעבודה, פחד מכישלון בזוגיות, פחד להתחיל עם מישהי / מפחד להתחיל עם נשים / מפחד לגשת לבנות, פחד במה / חרדת במה / פחד מדיבור בפני קהל, חרדת בחינות טסט / פחד ממבחן נהיגה / חרדת תיאוריה, חרדת ביצוע מינית / חרדת ביצוע במיטה, חרדת ביצוע בפעם הראשונה, פחד מכישלון אצל ילדים - חלק 1
...בזוגיות. שבו האדם מפחד להיכשל בזוגיות עוד בשלב של ההיכרות הראשונית. ואצל גברים זה יבוא לידי ביטוי בכך שהגבר מפחד לגשת לבחורה, בגלל פחד מכישלון, שיוצר פחד מדחייה, שיוצר את הפחד להתחיל עם בחורות. והגבר הממוצע שואל את עצמו: למה אני מפחד להתחיל עם בנות / למה אני מפחד להתחיל עם בחורה שאני רוצה אותה?! וזה כמובן בגלל הפחד מכישלון שיש לגבר, שהגבר מפחד לקבל סירוב מהבחורה. וגם אצל נשים, יכולה להיות בחורה שמפחדת להתחיל עם בנים וששואלת את עצמה, למה אני מפחדת...
פחד מכישלון בלימודים / חרדה מכישלון בלימודים / פחד להיכשל בלימודים / חרדת כישלון בלימודים - איך לטפל בפחד מכישלון בלימודים, מפחד להיכשל בלימודים, איך להתמודד עם פחד לא להצליח בלימודים, לא רוצה להיכשל בלימודים, חושש מכישלון בלימודים, טיפול בלחץ מכישלון בלימודים, להתגבר על דאגה מכישלון בלימודים, לשלוט בלחץ בלימודים - הדרכה למטפלים / תיאור מקרה טיפולי - חלק 2
...אמר שזה רע להיכשל שוב? אולי זה לא משנה אם אכשל שוב? אולי זה טוב שאכשל שוב? שאלה 2 - האם זה שאני חושב שאני תמיד נכשל בדברים, מחייב אותי בהכרח לפחד מכישלון בלימודים? אולי אפשרי שלמרות שאני חושב שאני תמיד נכשל בדברים, עדיין ואעפ"כ לא אפחד להיכשל בלימודים? ואולי אדרבה דווקא בגלל זה שאני חושב שאני תמיד נכשל בדברים, אולי דווקא בגלל זה, אני לא אפחד להיכשל בלימודים? כגון לדוגמא שאשקיע יותר בלימודים כדי להצליח / שאנסה ללמוד להתמודד עם הפחד שלי מכישלון? שאלה...
1 2 3 4 ...5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על חרדת בחינות / פחד בחינות - איך לטפל בחרדה ממבחנים? איך להתמודד עם חרדות לפני בחינות ועם פחד ממבחנים? מה לעשות עם פחד לפני מבחנים ופחד מבחינות? למה יש חרדות לפני מבחן וחרדת מבחנים? איך להירגע לפני מבחן? איך מתמודדים עם לחץ לפני מבחן? איך נרגעים לפני מבחן? הורדת לחץ לפני מבחן, טיפול בלחץ לפני מבחן, מה עושים יום לפני מבחן? הדרכה למטפלים, הדרכה למאמנים @ פחד מכישלון / פחד להיכשל / חרדת כישלון - חלק 3
לזמן מוגבל!     👈1 ב 150  👈4 ב 400     📞 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך להצליח בכל תחום, השגת מטרות ויעדים, הצלחה בחיים, מוטיבציה להצלחה בחיים, איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך למצוא זוגיות? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להעריך את עצמך? איך לשתול מחשבות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך להיגמל מהימורים? איך לעשות יותר כסף? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להתמודד עם גירושין? איך לשפר את הזיכרון? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך להצליח בזוגיות? איך לשנות תכונות אופי? איך לנהל את הזמן? איך להיות מאושר ושמח? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה? איך להאמין בעצמך? איך להעביר ביקורת בונה? איך לקבל החלטות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להצליח בראיון עבודה ועוד...



להצליח לחיות עם שקט נפשי - הספר על: השגת מטרות ויעדים, איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? כעס ועצבים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם אכזבות? דיכאון? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם לחץ? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם חרדות ופחדים של ילדים? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז ועוד...



להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: השגת מטרות ויעדים, מי ברא את אלוהים? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם אפשר לדעת הכל? האם המציאות היא טובה או רעה? מה יש מעבר לזמן ולמקום? למה העולם קיים? האם באמת הכל לטובה? למה לא להתאבד? בשביל מה לחיות? מה המשמעות של החיים? האם יש אמת מוחלטת? למה יש רע בעולם? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש משמעות לחיים? איך להנות בחיים? האם יש או אין אלוהים? איך להיות מאושר? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך נוצר העולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם לדומם יש תודעה? האם הכל אפשרי? איך להיות הכי חכם בעולם? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? אולי אנחנו במטריקס ועוד...
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?
   



האתר Success.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא קואצינג, מאמן אישי לנחישות, קאוצינג ועוד אלפי תכנים נוספים, על כל נושאי החיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Success.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.0605 שניות - עכשיו 19_03_2024 השעה 05:42:09 - wesi19