עבודה משעממת, עבודה מעניינת, עבודה קשה, עבודה קלה, איך למצוא עבודה מעניינת? איך למצוא עבודה קלה? אתגרים במקום העבודה, לא מצליח למצוא עבודה מעניינת, איך לפתח קריירה? איך להתקדם בעבודה? איך להתקדם בקריירה?
למה העבודה שלך משעממת אותך?
הרבה אנשים מתמודדים עם התחושה שהעבודה שלהם משעממת, לא מעניינת או פשוט לא מספקת אותם. אליעד כהן מסביר שהסיבה האמיתית לכך שעבודה הופכת למשעממת נובעת מכך שאין בה אתגר או קושי. לפי אליעד, על מנת שעבודה תהיה מעניינת היא חייבת להכיל סוג של קושי: פיזי, שכלי או רגשי. קושי זה הוא מה שהופך את העבודה למעניינת באמת, מכיוון שהוא יוצר אתגר והזדמנות לצמוח.
אליעד נותן דוגמה פשוטה: אם יתנו לך משימה לשמור על אבן - זו משימה פשוטה מדי ולא מעניינת, כי אין בה שום אתגר. אבל אם המשימה תהיה לשמור על חתול, המשימה כבר יותר מעניינת כי יש סיכוי שהחתול יברח, וזה יוצר קושי ואתגר.
דוגמה נוספת שנותן אליעד היא סרט קולנוע: הסרט הופך למעניין כי קיימים בו אלמנטים של הפתעה, אתגר וחוסר וודאות לגבי מה שיקרה בהמשך. אם מראש אתה יודע בדיוק כל מה שיתרחש, הסרט יהיה משעמם.
מדוע קושי הופך את העבודה למעניינת יותר?
אליעד מדגיש כי אנשים שמחפשים עבודה מעניינת צריכים להיות מוכנים לקבל על עצמם עבודות קשות. קושי, לפי ההסבר, הוא המפתח לעניין ולהנאה. אפילו דברים פשוטים כמו לאכול שוקולד, טוען אליעד, מעניינים אותנו כי יש בהם אלמנט של קונטרסט (ניגוד) - אנחנו לא אוכלים כל היום רק שוקולד, ולכן כשאנו טועמים אותו, זה מעניין ונעים לנו.
עם זאת, אם כל הזמן היינו אוכלים רק שוקולד, גם הוא היה מאבד את העניין שלו. באותה צורה, אם עבודה תהיה קלה לחלוטין, ללא שום אתגר או התחדשות, היא תהיה משעממת.
איך מתקדמים בעבודה או בקריירה?
לפי אליעד כהן, כדי להתקדם בעבודה ובקריירה צריך דווקא לחפש את העבודה הקשה, שבה אתה מתמודד עם אתגרים, קושי וחוסר ודאות. עבודה שקל מדי לעשות, שתואמת בדיוק את הכישורים והיכולות שלך, לא תסייע לך להתקדם. הסיבה לכך היא פשוטה: אם העבודה דורשת בדיוק את היכולות שיש לך, אין לך שום סיבה לפתח מיומנויות חדשות. רק כאשר תפקיד דורש יותר ממה שיש לך, נוצרת ההזדמנות לפתח מיומנויות חדשות ולהתקדם לתפקידים גבוהים יותר.
לדוגמה, אם תתקבל לעבודה כסו - שף (עוזר טבח) שמתאימה בדיוק לרמת הכישורים שלך, לא תוכל לעולם להתקדם לתפקיד השף, כי השף דורש מיומנויות גבוהות יותר. בשביל להגיע לתפקיד השף, עליך למצוא תפקיד שהוא מעבר לרמת הכישורים הנוכחית שלך, ובכך ליצור את הקושי הדרוש להתפתחות והתקדמות.
האם לעבוד בחברה קטנה או גדולה?
נקודה נוספת שאליעד מבהיר בהרצאה היא ההבדל בין עבודה בחברה גדולה לחברה קטנה בהקשר של התקדמות בקריירה. בחברה גדולה, הנטייה היא לבחור עובדים שמתאימים באופן מושלם לתפקידים ספציפיים. בדרך כלל, תפקידים יתחלקו להרבה תחומים שונים וכל תחום יינתן לאדם שמתמחה רק בו. כתוצאה מכך, העובד לא מקבל הזדמנות לפתח מיומנויות חדשות.
לעומת זאת, בחברה קטנה קיימת נטייה לקחת עובדים עם פחות ניסיון או פחות יכולות ספציפיות, בעיקר בגלל מגבלות תקציב וכמות עובדים. עובד כזה יקבל על עצמו מגוון רחב של תפקידים ויידרש ללמוד מיומנויות...
הרבה אנשים מתמודדים עם התחושה שהעבודה שלהם משעממת, לא מעניינת או פשוט לא מספקת אותם. אליעד כהן מסביר שהסיבה האמיתית לכך שעבודה הופכת למשעממת נובעת מכך שאין בה אתגר או קושי. לפי אליעד, על מנת שעבודה תהיה מעניינת היא חייבת להכיל סוג של קושי: פיזי, שכלי או רגשי. קושי זה הוא מה שהופך את העבודה למעניינת באמת, מכיוון שהוא יוצר אתגר והזדמנות לצמוח.
אליעד נותן דוגמה פשוטה: אם יתנו לך משימה לשמור על אבן - זו משימה פשוטה מדי ולא מעניינת, כי אין בה שום אתגר. אבל אם המשימה תהיה לשמור על חתול, המשימה כבר יותר מעניינת כי יש סיכוי שהחתול יברח, וזה יוצר קושי ואתגר.
דוגמה נוספת שנותן אליעד היא סרט קולנוע: הסרט הופך למעניין כי קיימים בו אלמנטים של הפתעה, אתגר וחוסר וודאות לגבי מה שיקרה בהמשך. אם מראש אתה יודע בדיוק כל מה שיתרחש, הסרט יהיה משעמם.
מדוע קושי הופך את העבודה למעניינת יותר?
אליעד מדגיש כי אנשים שמחפשים עבודה מעניינת צריכים להיות מוכנים לקבל על עצמם עבודות קשות. קושי, לפי ההסבר, הוא המפתח לעניין ולהנאה. אפילו דברים פשוטים כמו לאכול שוקולד, טוען אליעד, מעניינים אותנו כי יש בהם אלמנט של קונטרסט (ניגוד) - אנחנו לא אוכלים כל היום רק שוקולד, ולכן כשאנו טועמים אותו, זה מעניין ונעים לנו.
עם זאת, אם כל הזמן היינו אוכלים רק שוקולד, גם הוא היה מאבד את העניין שלו. באותה צורה, אם עבודה תהיה קלה לחלוטין, ללא שום אתגר או התחדשות, היא תהיה משעממת.
איך מתקדמים בעבודה או בקריירה?
לפי אליעד כהן, כדי להתקדם בעבודה ובקריירה צריך דווקא לחפש את העבודה הקשה, שבה אתה מתמודד עם אתגרים, קושי וחוסר ודאות. עבודה שקל מדי לעשות, שתואמת בדיוק את הכישורים והיכולות שלך, לא תסייע לך להתקדם. הסיבה לכך היא פשוטה: אם העבודה דורשת בדיוק את היכולות שיש לך, אין לך שום סיבה לפתח מיומנויות חדשות. רק כאשר תפקיד דורש יותר ממה שיש לך, נוצרת ההזדמנות לפתח מיומנויות חדשות ולהתקדם לתפקידים גבוהים יותר.
לדוגמה, אם תתקבל לעבודה כסו - שף (עוזר טבח) שמתאימה בדיוק לרמת הכישורים שלך, לא תוכל לעולם להתקדם לתפקיד השף, כי השף דורש מיומנויות גבוהות יותר. בשביל להגיע לתפקיד השף, עליך למצוא תפקיד שהוא מעבר לרמת הכישורים הנוכחית שלך, ובכך ליצור את הקושי הדרוש להתפתחות והתקדמות.
האם לעבוד בחברה קטנה או גדולה?
נקודה נוספת שאליעד מבהיר בהרצאה היא ההבדל בין עבודה בחברה גדולה לחברה קטנה בהקשר של התקדמות בקריירה. בחברה גדולה, הנטייה היא לבחור עובדים שמתאימים באופן מושלם לתפקידים ספציפיים. בדרך כלל, תפקידים יתחלקו להרבה תחומים שונים וכל תחום יינתן לאדם שמתמחה רק בו. כתוצאה מכך, העובד לא מקבל הזדמנות לפתח מיומנויות חדשות.
לעומת זאת, בחברה קטנה קיימת נטייה לקחת עובדים עם פחות ניסיון או פחות יכולות ספציפיות, בעיקר בגלל מגבלות תקציב וכמות עובדים. עובד כזה יקבל על עצמו מגוון רחב של תפקידים ויידרש ללמוד מיומנויות...
- איך למצוא עבודה מעניינת?
- איך להתקדם בקריירה?
- עבודה קשה או עבודה קלה?
- חברה גדולה או חברה קטנה?
- מה האינטרס של המעסיק?
- קושי בעבודה זה טוב?
- למה העבודה שלי משעממת?