אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה מה הכי חשוב בגמילה מהתמכרויות? הפסקת התמכרות, שינוי הרגלים, איך לשכוח מישהו? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לרפא הפרעה נפשית? איך לרפא מחלה נפשית? איך...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
מוטיבציה להצלחה בכל תחום, איך להצליח בכל תחום, התמדה ונחישות, איך מצליחים להצליח בטיפול זוגי, איך מעריכים הצלחה, פסיכולגיה להצלחה, נחישות והתמדה, מאמן אישי, ביטחון עצמי כגורם להצלחה, הצלחה בחיים, מוטיבציה אצל תלמידים, מה הקשר בין אמונה לבין הצלחה, מוטיבציה אימון אישי, הגברת מוטיבציה, גורמי הצלחה בחיים, הדרכה אישית, מאמרים על מטרות לא מושגות, גורמי הצלחה, סיפורי מוטיבציה, הצלחה עם נשים, לחץ נפשי הצלחה בלימודים, לרוץ אחרי ההצלחה, איך להצליח בלי לפחד, קורס דמיון מודרך, מוטיבציה ארגונית, סימנים לאי הצלחה בראיון, פיתוח מוטיבציה, חוסר מוטיבציה, גורמים להצלחה, מוטיבציה עסקית, עצלות חוסר מוטיבציה, ספרים על איך להצליח, מוטיבציה בכיתה, מוטיבציה של עובדים, עקשנות נחישות ילדים, פילוסופיה הצלחה, למה דיאטות לא יכולות להצליח, איך להצליח בהכל, איש עסקים מצליח,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
מה הכי חשוב בגמילה מהתמכרויות? הפסקת התמכרות, שינוי הרגלים, איך לשכוח מישהו? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לרפא הפרעה נפשית? איך לרפא מחלה נפשית? איך להצליח בדיאטה? במה תלוי אם תצליח להיגמל? להפסיק לעשן, אכילת מתוק, OCD
מה הכי חשוב בגמילה מהתמכרויות?

הדבר המרכזי בתהליך של גמילה מהתמכרויות או הפסקת התנהגות לא רצויה הוא לא להתמקד בהפסקת ההתנהגות או המחשבה, אלא במציאת אלטרנטיבה חיובית שממלאת את הצורך שגרם להתנהגות. גישה זו מכוונת להפסקת ההרגל על ידי העדפת אלטרנטיבה שתספק את הצורך במקום להילחם בהרגל המזיק.

למשל, אם אדם רוצה להפסיק לאכול מתוק, במקום להתרכז במחשבות כמו "אני לא אוכל מתוק" או "אסור לי לאכול מתוק", צריך לחשוב על אלטרנטיבה, כמו אכילת חסה. השאלה היא, "למה אני אוכל מתוק?" אם התשובה היא רעב, אז כדאי להתרכז במזון בריא כמו חסה, ולמלא את הצורך ברעב באמצעות המזון החדש במקום הממתק. החשיבה הזו משנה את הגישה, ומונעת את המאבק המתמיד להפסיק את ההתנהגות המזיקה.

למה לא כדאי להילחם ישירות בהרגל לא רצוי?

ההימנעות מלחימה ישירה בהרגל המזיק נובעת מההבנה שההתנהגות היא רק סימפטום של צורך פנימי שלא מולא. לדוגמה, אדם שעובר על דיאטה עשוי לאכול מתוק מתוך תחושת רעב או מתוך צורך ריגשי, כמו פיצוי על מתח. אם אדם מנסה להפסיק את ההתנהגות של אכילת מתוק מבלי להבין את הצורך שמאחוריה, הוא עלול להיכשל ולחזור להתנהגות הישנה. במקום להיאבק בהרגל עצמו, עדיף להבין את הסיבה האמיתית מאחורי ההתנהגות ולמלא את הצורך בדרכים אחרות.

איך דוגמת החסה עוזרת להבין את הרעיון?

כשהאדם שואל את עצמו "למה אני אוכל מתוק?", ופותח את האפשרות למאכל חלופי כמו חסה, הוא לא נלחם במתוק אלא ממלא את הצורך בצורה בריאה. אם מדובר ברעב, החסה תמלא את הצורך הזה באופן טבעי, בלי צורך להילחם במתוק. זהו פתרון פרואקטיבי שנעזר בחלופה חיובית.

כיצד זה עובד לגבי עישון?

אם אדם רוצה להפסיק לעשן, הטעות הגדולה היא להתמקד רק בהפסקת העישון. במקום זאת, יש להבין למה הוא מעשן. אם התשובה היא שעמום, אז במקום להתרכז בלא לעשן, יש לחפש אלטרנטיבה חיובית, כמו ספורט, שימלא את הזמן וימנע את הצורך לעשן. ברגע שמתמקד באלטרנטיבה הזו, העישון יאבד את משמעותו.

למה עדיף 'להדליק את האור' במקום 'לגרש את החושך'?

העיקרון הבסיסי הוא לא לנסות להילחם ישירות בהתנהגות הלא רצויה, אלא להתמקד בהבאת פתרונות חיוביים שימלאו את הצורך. במקום להילחם בהרגשה או בהרגל, עדיף למלא את הזמן או המחשבות בפעילויות חיוביות שמובילות להתפתחות אישית, כך שההתנהגות הישנה תדעך מעצמה.

האם הדבר נכון גם לגבי הפרעות נפשיות או מחשבות טורדניות?

כן, אותו עיקרון נכון גם בהפרעות נפשיות או מחשבות טורדניות. אם אדם סובל ממחשבות טורדניות, חשוב להבין מה הצורך שהן ממלאות - למשל, מחשבה שמפחידה את האדם עשויה לספק לו תחושת ביטחון. במקום לנסות להפסיק את המחשבה, יש לחפש דרכים למלא את הצורך בביטחון בצורה אחרת, כך שהמחשבה תדעך באופן טבעי.

מדוע לא כדאי להשתמש בפתרונות המעלימים את הרצון בלי להבין את הסיבה?

פתרונות שמחביאים את הרצון מבלי להתמודד עם הסיבה שגרמה לו, עשויים להוביל לתוצאה הפוכה. למשל, אם אדם מקבל טיפול שמעלים את הרצון לעשן מבלי להבין את הסיבה האמיתית כמו שעמום, הרצון הזה יתפרץ בצורה אחרת - יתכן שזה יתבטא בחשק אחר או בעיות נפשיות. לכן, תמיד חשוב לטפל בשורש הבעיה ולא רק בסימפטום.

למה חשוב למלא את הצורך ולא 'להישאר רעב'?

אם מונעים מהאדם את המענה לצורך, הוא יישאר רעב או חסר, ויש סיכוי גבוה שייפול חזרה להרגל המזיק. במקרה של דיאטה או גמילה, חשוב לא להשאיר את האדם רעב, אלא להציע פתרונות מלאים שמספקים את הצורך בצורה בריאה ויעילה.

מה לגבי החלק החוזר "החלק מהחלק"?

ההבנה המרכזית היא שלא צריך להילחם בהתנהגות המזיקה או במחשבה טורדנית. במקום זאת, יש למצוא את הסיבה או הצורך שמאחורי ההתנהגות הזו ולמלא אותו בדרכים חיוביות. כך, השינוי נעשה באופן טבעי ומבלי תחושת מאבק או דחייה.
מה הדבר הכי חשוב בתהליך גמילה מהתמכרות או הפסקת התנהגות?

הדגש המרכזי כשמנסים להפסיק התנהגות או להיגמל מהרגל מסוים, הוא לא להתמקד בלנסות להפסיק את מה שלא רוצים, אלא להתמקד במשהו אחר שרוצים לעשות במקום. לדוגמה, אם מישהו רוצה להפסיק לאכול מתוק, הטעות הנפוצה היא לחשוב כל הזמן "אני לא רוצה לאכול מתוק" או "אסור לי לאכול מתוק". במקום זאת, כדאי להתמקד במה כן אוכלים, כמו חסה, ולהתחיל להתרגל לאפשרות החדשה הזו. כשממלאים את הצורך (למשל תחושת רעב), כבר לא נשאר מקום למתוק.

למה לא כדאי להילחם ישירות בהרגל הלא רצוי?

הפעולה או ההתנהגות הלא רצויה (כמו אכילת מתוק) היא רק סימפטום של צורך פנימי עמוק יותר, כמו רעב או רצון לפיצוי רגשי. אם מתעקשים להילחם רק במתוק בלי לטפל בצורך, הוא עלול לחזור או לגרום לתסכול. במקום זאת, בודקים "למה אני עושה את זה?" וממלאים את הצורך בדרך אחרת (למשל אכילת חסה במקום מתוק).

איך דוגמת החסה עוזרת להבין את הרעיון?

כשמישהו מחליט להפסיק לאכול מתוק, חשוב לזהות מה הסיבה שבגללה הוא פונה למתוק:
  • אם הוא רעב, עדיף להחליט על מאכל חלופי, כמו חסה, ולהתחיל לחשוב "איך אני אוכל יותר חסה?" במקום לחשוב "איך אני לא אוכל מתוק?".
  • אם הוא לחוץ או עצבני, יכול להיות שצריך פעילות אחרת שתפיג את המתח.
ברגע שמתמקדים בחלופה חיובית ומיישמים אותה בפועל, ההתנהגות הישנה פוחתת באופן טבעי.

כיצד זה עובד לגבי עישון?

הטעות הגדולה ביותר היא לומר "אני רוצה להפסיק לעשן" ולהתעסק כל היום רק באיסור על עצמך. במקום זאת, יש לבדוק "למה אני מעשן?" - אולי זה משעמום או עצבים. אם מבינים שהסיבה היא שעמום, אפשר להחליט להכניס לחיים יותר ספורט או כל פעילות אחרת שתמלא את הזמן. אז לא מתעסקים יותר ב"למה לא לעשן", אלא "איך אני מתחיל את הפעילות החדשה?". במידה ואכן העישון נובע משעמום, עם הכניסה החיובית לספורט, הצורך בעישון ירד מעצמו.

למה עדיף 'להדליק את האור' במקום 'לגרש את החושך'?

במקום לנסות לגרש את ההרגל הלא רצוי בכוח, עדיף למלא את הצורך הבסיסי באמצעות אלטרנטיבה חיובית. לדוגמה:
  • אם מישהו נמצא בקשר שלא טוב לו ורוצה לצאת ממנו, עדיף ליצור קשרים חדשים במקום להילחם בקשר הישן.
  • אם מישהו מנסה לשכוח אדם מסוים, עדיף למלא את חייו בפעילות או אנשים חדשים שיצרו עניין גדול יותר, באופן שדוחק את המחשבות הישנות.
  • אם יש מחשבה טורדנית, בודקים איזה צורך היא ממלאת (למשל תחושת ביטחון), ודואגים למלא את הביטחון בדרך אחרת.
האם הדבר נכון גם לגבי הפרעות נפשיות או מחשבות טורדניות?

כן. גם בהפרעה נפשית או מחשבה טורדנית, תמיד יש סיבה נסתרת שממלאת צורך. למשל אדם שחושש שרודפים אחריו, יכול להיות שהוא מוצא בזה תחושת מוגנות, כי הוא "בדריכות". במקרה כזה, צריך לגלות איך להשיג את תחושת המוגנות בדרך אחרת, ואז הפחד "שירדפו אותי" פוחת מעצמו.

מדוע לא כדאי להשתמש בפתרונות המעלימים את הרצון בלי להבין את הסיבה?

יש מכוני גמילה שעשויים "להעלים" את הרצון לעשן או את החשק להתמכרות מסוימת, אבל אם לא מטפלים בשורש הבעיה (למשל השעמום, הלחץ או החיסרון הפנימי), הדבר עלול להתפרץ במקום אחר או לחזור בעתיד. אם מישהו באמת מעשן משעמום, והעבירו לו את הרצון לעשן בלי לטפל בשעמום, בסופו של דבר השעמום יופיע שוב, וימצא דרך אחרת להתפרץ.

למה חשוב למלא את הצורך ולא "להישאר רעב"?

בתהליך של גמילה מהתמכרות, אם מונעים מהאדם את המענה לצורך, הוא נשאר "רעב" וצפוי שישבר בשלב כלשהו. בדיאטה, למשל, אם מנסים להימנע מאוכל בצורה קיצונית ונשארים רעבים, לא מחזיקים מעמד לאורך זמן. לכן, העיקרון הוא למלא את הצורך בדרכים אחרות (כמו אכילת משהו משביע אך בריא יותר, או טיפול במקור הרגשי), במקום לכפות על עצמך איסור בלבד.

מה לגבי הקטע החוזר "החלק מהחלק" ועוד הארות נוספות?

בתוך הדברים הוזכר מספר פעמים ביטוי שחוזר על עצמו "החלק מהחלק מהחלק..." בהקשר לכך שהאדם לא צריך להילחם בחלק הסופי, אלא למלא את החסך מהשורש. לאורך כל הדוגמאות (כמו דיאטה, גמילה מסוכר, גמילה מעישון, התמודדות עם מחשבות טורדניות או הפרעות נפשיות), המסר המרכזי זהה:
  • לא מתמקדים ב"להפסיק" באופן ישיר, אלא מבינים למה אנחנו בכלל רוצים את זה.
  • מוצאים חלופה שממלאת את אותו צורך.
  • משקיעים את האנרגיה בחלופה במקום במאבק מול ההרגל השלילי.
בסיום, מצוין שאפשר להיכנס לאתר ולחפש מונחים כמו "דיאטה", "מכון גמילה" או "גמילה מהתמכרות" כדי לקבל מידע נוסף, ולזכור שכל דבר שאתה מנסה להפסיק הוא רק סימפטום של רצון מסוים שכדאי למלא בדרך נכונה.
איך לשנות את החשיבה? איך לשנות הרגלים? איך להצליח להפסיק לעשן? איך להצליח להפסיק לאכול? איך להצליח להפסיק התמכרות? להתמקד בשורש ולא בסימפטום, לטפל בשורש, איך להוציא מישהו מהראש? איך לא לחשוב על משהו? איך להפסיק לחשוב על משהו? איך להפסיק לחשוב על מישהו? איך לא לחשוב על מישהו? איך להילחם במחשבה טורדנית? איך להפסיק התנהגות כפייתית? איך לטפל בהתנהגות טורדנית? דיאטה מוצלחת, אל תהיה רעב, תהיה שבע, הפסקת עישון, מכוני גמילה
לתת מאה אחוז יותר ממאה אחוז, מוטיבציה התמדה לאורך זמן, נותן מאה אחוז ולא רואה תוצאות, להגיע למאה אחוז באמת, משקיע ולא רואה תוצאות, תמיד אפשר יותר, כמים לים מכסים, לתת את הכל, מקיף מעל מקיף, סוגים של מאה אחוז
לתת מאה אחוז יותר ממאה אחוז, מוטיבציה התמדה לאורך זמן, נותן מאה אחוז ולא רואה תוצאות, להגיע למאה אחוז באמת, משקיע ולא רואה תוצאות, תמיד אפשר יותר, כמים לים מכסים, לתת את הכל, מקיף מעל מקיף, סוגים של מאה אחוז
...לגמרי. לדוגמה, אם אדם רוצה לרדת במשקל, הוא שואל מה עליו לעשות, ואז הוא מחליט להתאמן עד גבול היכולת שלו, אפילו עד להתעלפות. אליעד מדגים שהאדם באמת נתן מאה אחוז - הוא התאמץ עד כדי עילפון והיה מוכן לעשות הכל, אפילו למות למען המטרה. אך כאן מגיעה הנקודה שאליעד מדגיש: גם לאחר שאותו אדם נתן את כל כולו, עדיין יש עוד מאה אחוז שהוא לא הגיע אליו. לכאורה זה נשמע בלתי אפשרי, כי האדם כבר הגיע למצב קיצוני. אך האמת היא שיש רמות עומק נוספות. כיצד אפשר לתת מאה אחוז...
מנהל או פועל, מנהל או עובד, מהו מנהל? מה תפקידו של המנהל? מהי אחריות ניהולית? איך לנהל מנהל? ניהול מנהלים בכירים, מחויבות ניהולית, חשיבה ניהולית, אופי של מנהל, איך להיות מנהל? האם להיות מנהל? האם אני מתאים לנהל? ניהול מוצלח
מנהל או פועל, מנהל או עובד, מהו מנהל? מה תפקידו של המנהל? מהי אחריות ניהולית? איך לנהל מנהל? ניהול מנהלים בכירים, מחויבות ניהולית, חשיבה ניהולית, אופי של מנהל, איך להיות מנהל? האם להיות מנהל? האם אני מתאים לנהל? ניהול מוצלח
...ותרוויח כמה שיותר. המנהל הבכיר יחליט בעצמו על הדרכים והאסטרטגיות המתאימות להשגת יעדים אלו. דוגמה מפורטת להמחשת ההבדל - רובוט מול מנהל ניתן לדמות את ההבדל בין מנהל לפועל להבדל בין רובוט בסיסי לרובוט מתקדם. רובוט פשוט מתוכנת לבצע משימות מוגדרות במדויק. אין לו חשיבה עצמאית והוא אינו יכול להחליט כיצד לפעול. רובוט זה הוא כמו הפועל בארגון, שמקבל הנחיות ברורות ומדויקות. הוא לא חושב על המטרה, אלא מבצע את מה שהוגדר מראש. לעומת זאת, רובוט מתקדם עם אינטליגנציה...
הצלחה אמיתית / אושר אמיתי - מהי הצלחה אמיתית? איך להצליח להיות מאושר באמת?
...כי הצלחה אמיתית, היא כאשר ההצלחה של האדם קורת מעצמה. כל זמן שההצלחה של האדם תלויה בו, הרי שהיא יכולה להפסק וממילא היא לא מספיק יציבה. הצלחה אמיתית היא כזו שקורת מעצמה, דהיינו, שהאדם משיג את המטרות שלו בלי להתאמץ כלל, וזו הצלחה אמיתית. בחוש ניתן לראות, שככל שהאדם יותר מצליח בחייו בכל תחום, כך ההצלחה באה לו יותר בקלות בכל תחום. ושלמות ההצלחה, היא כאשר האדם משיג את המטרה הסופית של כל המטרות, בלי מאמץ כלל. כי לכל מטרה יש מטרה, ולכל המטרות גם להן יש מטרה...
המקל והגזר לעצמך, לעשות לעצמך סנקציות, לאתגר את עצמך, איך להעניש את עצמך? לחם ומים, הגוף כאויב של הנשמה, הדרך של רבי נחמן מברסלב, איך לעשות לעצמך מוטיבציה? איך לחנך את עצמך? איך לחזק את הרצון? אוטוסוגסטיה
המקל והגזר לעצמך, לעשות לעצמך סנקציות, לאתגר את עצמך, איך להעניש את עצמך? לחם ומים, הגוף כאויב של הנשמה, הדרך של רבי נחמן מברסלב, איך לעשות לעצמך מוטיבציה? איך לחנך את עצמך? איך לחזק את הרצון? אוטוסוגסטיה
...של הנשמה. רבי נחמן נהג לענות את גופו בדרכים פיזיות שונות, כגון צומות ארוכים (אפילו של שבוע שלם ללא אוכל ושתייה), התבודדות קיצונית, גלגול בשלג ועוד פעולות שסיכנו את בריאותו ואת חייו, זאת מתוך רצון להתגבר על מכשולי הגוף ולהגיע להבנה רוחנית גבוהה יותר. האם עינוי הגוף הוא באמת הדרך הנכונה להתגבר על בעיות רוחניות? אליעד מסביר שלמרות הגישה הקיצונית של רבי נחמן, הגוף עצמו אינו הבעיה האמיתית, ולכן אין צורך לענות את הגוף בצורה קיצונית כל כך. הבעיה האמיתית...
דייטים, איך לא להרגיש בדייט כמו בראיון עבודה? איך לא להילחץ בדייט? מה לעשות בדייט? פעילויות לדייט, רעיונות לדייט, איך לעשות דייט מוצלח? איך לתאם דייט? מתי להיפגש לדייט שני? על מה לדבר בדייט? למה דייט מרגיש כמו ראיון עבודה?
דייטים, איך לא להרגיש בדייט כמו בראיון עבודה? איך לא להילחץ בדייט? מה לעשות בדייט? פעילויות לדייט, רעיונות לדייט, איך לעשות דייט מוצלח? איך לתאם דייט? מתי להיפגש לדייט שני? על מה לדבר בדייט? למה דייט מרגיש כמו ראיון עבודה?
...מכירה הדדית. כל אחד מגיע לדייט עם מטרה להרשים את הצד השני או לבדוק התאמה מדויקת, מה שגורם לתחושת לחץ ומתח רב. למשל, הגבר שמגיע לדייט חושב שעליו להוכיח לבחורה שהוא ראוי בעיניה, והבחורה מנגד גם היא צריכה להרשים את הגבר. לכן, נוצר מצב שכל אחד בעצם מנהל שיחה שהיא סוג של ריאיון, שבו הוא מוכר את עצמו לצד השני, וזה בדיוק מה שיוצר את האווירה הטכנית והמלאכותית של דייטים רבים. מה לעשות כדי לא להרגיש כמו בראיון עבודה בדייט? אליעד כהן מציע אלטרנטיבה מעניינת...
אהבה והצלחה, רוצה להצליח, רוצה אהבה, איך להשתחרר מרצון? המרדף אחרי ההצלחה, המרדף אחרי אהבה, איך לראות את החיים כמשחק? רצון לזוגיות, רצון לכסף, רוצה כבוד, רוצה שיאהבו אותי, רוצה שיכבדו אותי, רצון לכבוד, רצון להצליח, רצון לאהבה
אהבה והצלחה, רוצה להצליח, רוצה אהבה, איך להשתחרר מרצון? המרדף אחרי ההצלחה, המרדף אחרי אהבה, איך לראות את החיים כמשחק? רצון לזוגיות, רצון לכסף, רוצה כבוד, רוצה שיאהבו אותי, רוצה שיכבדו אותי, רצון לכבוד, רצון להצליח, רצון לאהבה
...ואהבה? אליעד מדגיש שהכוונה היא לא להפסיק לרצות או לשחק במשחק החיים, אלא להשתחרר מהצורך הכפייתי בהצלחה ובאהבה. המטרה היא להגיע למצב שבו אתה משחק מתוך חופש, כמו ילד שנהנה לשחק במשחקים. אתה יכול לרצות להצליח ולהיות אהוב, אבל לא חייב שזה יקרה. כך אפשר לשחק עם הרצונות, ולא לסבול מהם. מה קורה כשאנשים מדחיקים את הרצון שלהם להצלחה ולאהבה? אליעד כהן מזהיר שיש אנשים שמדחיקים את הרצונות שלהם בטענה שהם רוחניים או מאושרים, אך בעצם הם רוצים מאוד להצליח ולא מסוגלים...
להתחיל עם בחורה, למה אני לא מתחיל עם בחורה? למה אני מפחד להתחיל עם בחורה? פחד לנסות להתחיל עם בחורה, תנסה מקסימום תצליח להתחיל עם בחורה, פחד גישה להתחיל עם בחורה, חרדת גישה לנשים, איך לא לפחד להתחיל עם בחורה? לגשת לבחורה
...לא נובע רק מהחשש לקבל סירוב, אלא בעיקר מהפחד שהסירוב יפגע בדימוי העצמי ובתחושת הערך העצמי. מה ההיגיון שמונע ממני להתחיל עם בחורות? אם נתבונן בצורה הגיונית, נגלה כי לכאורה אין מה להפסיד. אם לא תתחיל עם בחורה, הסיכוי שלך למצוא זוגיות יורד באופן משמעותי, וכמעט ודאי שתישאר לבד. לעומת זאת, אם כן תיגש אליה, יש סיכוי שתצליח ותשיג את מה שאתה רוצה. אז למה בכל זאת אתה נמנע מכך? אליעד כהן משתמש בדוגמה מוחשית: דמיין מצב שבו אומרים לך שאם תתחיל עם בחורה ותצליח...
מצליחנות והכל לטובה, למה רק לוזרים חושבים שהכל לטובה? למה לא לחשוב שהכל לטובה? למה הכל לטובה זאת התפשרות? למה לא לחשוב חיובי? מה רע בלחשוב שהכל לטובה? למה לא לחשוב טוב יהיה טוב? מהו השקר של הכל לטובה? להיות ווינר
מצליחנות והכל לטובה, למה רק לוזרים חושבים שהכל לטובה? למה לא לחשוב שהכל לטובה? למה הכל לטובה זאת התפשרות? למה לא לחשוב חיובי? מה רע בלחשוב שהכל לטובה? למה לא לחשוב טוב יהיה טוב? מהו השקר של הכל לטובה? להיות ווינר
...היא המושג הכל לטובה, אותו הוא מזהה כמשהו שמאפיין את הלוזרים בלבד, ולא את המצליחנים. מה המשמעות של הכל לטובה? לפי אליעד, אנשים המחשבים את עצמם למצליחנים אמיתיים לא יאמרו את הביטוי הכל לטובה. כאשר אדם אומר את המילים הכל לטובה, הוא בעצם אומר שכל מה שקורה עכשיו, גם אם הוא קשה או לא נעים, הוא לטובתו בסופו של דבר. לדברי אליעד, מדובר בתפיסת עולם של התפשרות, של לקיחת כל סיטואציה כמו שהיא, במקום להתמודד עם המצב ולהתעקש שיהיה טוב עכשיו, ולא רק בעתיד. למה הכל...
הצלחת האדם בחיים / המרדף אחרי ההצלחה / המרדף אחרי האושר - מה הסוף?
...מרגיש את החיסרון של הכסף, יותר ממי שיש לו בפועל פחות כסף. ואכ, זה שיש לו יותר כסף בפועל, הוא בכלל יותר עני בפועל. כי כל הכסף שיש לאדם בעולם, לא יכול לגאול אותו מהרצון שלו לעוד כסף. ואכ, העניות נמצאת בתוך האדם. וכך גם לגבי כל תחום. כי האדם יכול לנסות להיות יותר חכם. אבל ככל שהוא יותר חכם, כך הוא מבין עוד יותר עד כמה הוא טיפש. והאדם יכול לנסות לרדוף אחרי ההצלחה, אבל ככל שהוא משיג יותר הצלחה, כך הוא פתאום רוצה הצלחה עוד יותר גדולה, ללא סוף וללא נקודת...
הצלחה מתוך תשוקה, איך לעשות דברים מאהבה? איך לעשות דברים מתוך תשוקה? איך חושבים אנשים מצליחים? ווינר או לוזר, לצאת ידי חובה, לעשות מתוך אהבה, איך לעבוד במה שאתה אוהב? לראות את החיים כמשחק, לא לפחד מכישלון, מוטיבציה להצלחה
הצלחה מתוך תשוקה, איך לעשות דברים מאהבה? איך לעשות דברים מתוך תשוקה? איך חושבים אנשים מצליחים? ווינר או לוזר, לצאת ידי חובה, לעשות מתוך אהבה, איך לעבוד במה שאתה אוהב? לראות את החיים כמשחק, לא לפחד מכישלון, מוטיבציה להצלחה
...מה בא לי לעשות? אדם כזה יוכל להפסיק לדאוג מטעויות או כישלונות ויתחיל לראות את החיים כמשחק. איך אנחנו מתייחסים לחיים כשאנחנו לא חייבים להצליח? ברגע שאתה מבין שאין לך צורך להצליח, החיים הופכים למשחק, כמו ילד שמשחק כי הוא רוצה ליהנות. אם אדם לא יפחד מכישלון ולא יחשוב שהוא חייב להצליח - הוא יוכל לגשת לכל משימה מתוך כיף ובכך להגדיל את הסיכויים שלו להצליח באופן משמעותי. השאלה היא לא אם תצליח או לא, אלא אם תעשה את הדברים מתוך תשוקה ואהבה אמיתית למה שאתה...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על מה הכי חשוב בגמילה מהתמכרויות? הפסקת התמכרות, שינוי הרגלים, איך לשכוח מישהו? איך להפסיק מחשבה טורדנית? איך לרפא הפרעה נפשית? איך לרפא מחלה נפשית? איך להצליח בדיאטה? במה תלוי אם תצליח להיגמל? להפסיק לעשן, אכילת מתוק, OCD
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
הצלחה אהבה וחיים טובים - הספר על: איך להצליח בכל תחום, מוטיבציה להצלחה בחיים, השגת מטרות ויעדים, הצלחה בחיים, איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך לנהל את הזמן? איך לשתול מחשבות? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לשפר את הזיכרון? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להאמין בעצמך? איך להעריך את עצמך? איך לחנך ילדים? איך להצליח בזוגיות? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לקבל החלטות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לפרש חלומות? איך למצוא זוגיות? איך לשנות תכונות אופי? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לעשות יותר כסף? איך לפתח יכולות חשיבה? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך להיגמל מהימורים? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך ליצור אהבה? איך להיות מאושר ושמח ועוד...

להצליח לחיות עם שקט נפשי - הספר על: מוטיבציה להצלחה בחיים, איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם עצבות? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? דיכאון? איך להתמודד עם לחץ? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? מועקות נפשיות וייאוש? כעס ועצבים? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: השגת מטרות ויעדים, אולי אנחנו במטריקס? איך להיות מאושר? האם יש משמעות לחיים? למה יש רע וסבל בעולם? מי ברא את אלוהים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? האם לדומם יש תודעה? האם המציאות היא טובה או רעה? למה לא להתאבד? האם באמת הכל לטובה? מה המשמעות של החיים? איך נוצר העולם? למה יש רע בעולם? למה העולם קיים? בשביל מה לחיות? איך להנות בחיים? איך נוצר העולם? האם יש בחירה חופשית? האם יש הבדל בין חלום למציאות? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש או אין אלוהים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? האם הכל אפשרי? האם יש אמת מוחלטת? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם אפשר לדעת הכל? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? איך להיות הכי חכם בעולם? מה יש מעבר לזמן ולמקום ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Success.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא מאמן אישי לנחישות, קאוצינג, קואצ'ר ועוד אלפי תכנים נוספים, על כל נושאי החיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Success.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.0781 שניות - עכשיו 09_07_2025 השעה 19:12:27 - wesi19